O czym należy pamiętać, rozpoczynając pieczenie biszkoptu

Jak upiec pyszny biszkopt? Oto porada!

Biszkopty stanowią podstawę tortów, letnich ciast z owocami czy wypieków dekorowanych kremami. Co zrobić, by biszkopt wyszedł idealny? Oto porada:

 

O czym należy pamiętać, rozpoczynając pieczenie biszkoptu?

 

  • Jajka powinny być odpowiednio schłodzone.
  • Starannie należy oddzielać żółtko od białek.
  • Do ubijanych żółtek dodaj łyżeczkę octu.
  • Zamiast tradycyjnego cukru warto użyć cukier puder – jest lżejszy.
  • Mąkę przesiej przez drobne sitko i dodawaj stopniowo. Proszek do pieczenia dodawaj do mąki.

 

Życzymy smacznego i puszystego biszkoptu!

Udostępnij

Autor Porady

Porada Dnia
Porada Dnia

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz