naleśniki jajeczne

Lekka kuchnia? Poznaj przepis na pyszne naleśniki jajeczne!

Naleśniki jajeczne. Brzmi pysznie, prawda? Nie masz pomysłu na niedzielną przekąskę? Oto porada:

 

Jak przygotować naleśniki jajeczne?

 

  • Składniki na porcję dla dwóch osób: 3 jajka, 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru), 30 gramów ksylitolu, 2–3 łyżki zimnej wody, olej kokosowy do natłuszczenia patelni.
  • Sposób przygotowania: trzepaczką mieszamy jajka z budyniem i ksylitolem. Dodajemy 2–3 łyżki wody, żeby odrobinę rozrzedzić masę (powinna być lejąca). Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Wlewamy chochlę ciasta, rozprowadzając je szybko po całej powierzchni. Po ok. minucie delikatnie odwracamy naleśnik, smażymy jeszcze chwilę na drugiej stronie (powinien być ścięty i lekko zarumieniony na brzegach).

 

Naleśniki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można podać z ulubionymi dodatkami. Życzymy smacznego!

Udostępnij

Autor Porady

Natalia Rusinowska
Natalia Rusinowska

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz