kuchnia

Radzimy, jak przygotować śledzie z suszonymi pomidorami

Na tradycyjnym wigilijnym stole powinno się znaleźć dwanaście potraw. Może warto, by w tym roku były nieco inne i zdrowsze niż do tej pory? Oto porada!

Jak przygotować świąteczne śledzie z suszonymi pomidorami?

 

  • Przygotuj: 10-12 filetów śledziowych, słoiczek suszonych pomidorów w oleju, pęczek natki pietruszki, 4 łyżki musztardy francuskiej gruboziarnistej, 2 duże cebule, 2 łyżki octu balsamicznego, 3-4 gwiazdki anyżu, pieprz.
  • Śledzie odsącz z oleju, pokrój na kawałki wielkości kęsa, przełóż do dużej miski. Dodaj musztardę, posiekaną pietruszkę, pokrojone w paseczki suszone pomidory, cebulę, ocet, anyż i pieprz.
  • Zalej śledzie olejem ze słoiczka z suszonymi pomidorami, starannie mieszając.
  • Przykryj miskę folią spożywczą, wstaw do lodówki.
  • Podaj posypane natką pietruszki.

 

Smacznego! Więcej przepisów na zdrowe dania znajdziesz w nowej Modzie na Zdrowie.

Udostępnij

Autor Porady

Natalia Rusinowska
Natalia Rusinowska

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz