Szukasz pomysłu na świąteczne dania?

Polecamy smaczny przepis z naszej książki kucharskiej „O kuchnia!”

Oto nasza propozycja:

Jajka faszerowane z pieczarkami

Składniki 

 • 4 jajka ugotowane na twardo

 • 1 łyżka majonezu

 • 1 łyżka jogurtu greckiego

 • 4 duże pieczarki drobniutko posiekane

 • 1 łyżka masła klarowanego

 • sól

 • świeżo mielony pieprz

 • posiekany szczypiorek do posypania

Wykonanie:

Jajka przekrawamy na pół, ostrożnie wyjmujemy żółtka. W miseczce zgniatamy widelcem żółtka z dodatkiem majonezu i jogurtu greckiego. Pieczarki podsmażamy na maśle klarowanym. Łączymy masę z żółtek z pieczarkami, doprawiamy do smaku. Do każdej połówki białka wkładamy solidną porcję nadzienia. Posypujemy świeżym szczypiorkiem (można też posypać jajka np. natką pietruszki, koperkiem lub posiekaną rzeżuchą).

Zdrowe i smaczne przepisy zebrane z 16 lat z „Mody na Zdrowie” znajdziesz w naszej znakomitej książce kucharskiej „O kuchnia!”. Zapraszamy do naszej księgarni: http://www.ksiegarnia.modanazdrowie.pl/

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz

Please type the characters of this captcha image in the input box

Udowodnij, że jesteś człowiekiem - przepisz tekst z obrazka