Uwielbiasz grillować, ale obawiasz się o swoje zdrowie?

Podpowiemy Ci, czego unikać podczas przyrządzania grilla.

Polacy kochają grillować. Czy jednak po udanym grillu ze znajomymi zawsze czujemy się dobrze?

Oto lista produktów, których powinniśmy unikać podczas grillowania na świeżym powietrzu:

·      Produkty mięsne zawierające saletrę – w wyniku obróbki termicznej ulega ona rozkładowi na groźne substancje rakotwórcze!

·      Kiełbasy z niską zawartością mięsa – podczas zakupów zawsze czytaj etykietę. Wyroby mięsne z dużą ilością dodatków obciążają naszą wątrobę. Ponadto powodują nieprzyjemne i uporczywe uczucie ciężkości.

·      Tłuste mięso – ściekający tłuszcz spada na rozżarzone węgle, szybko spalając się, po czym paruje i osiada na naszym jedzeniu w postaci rakotwórczych związków chemicznych.

Więcej na temat, czego unikać w diecie przeczytasz w miesięczniku “Moda na zdrowie”

Pytaj o nasz magazyn we współpracujących z nami aptekach: http://modanazdrowie.pl/apteki-partnerskie/

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz