Zdrowy produkt w kuchni?

Sięgnij po gorzką czekoladę!

Oto nasza rada:

Wybieraj tę o najwyższej zawartości kakao. Jest źródłem wielu cennych składników (m.in. magnezu, żelaza, cynku, potasu) i ma pozytywny wpływ zwłaszcza na układ krwionośny oraz serce. Dzięki wysokiej zawartości flawonoidów chroni układ krwionośny przed miażdżycą, zapobiega udarowi mózgu i tworzeniu się zakrzepów. Poza tym hamuje rozwój chorób nowotworowych. Flawonoidy wspomagają także organizm w walce z infekcjami i poprawiają napięcie mięśni.
Kilka kostek gorzkiej czekolady poprawi Ci humor, a dzięki bardzo dużej zawartości magnezu pobudzi Twój mózg do wytężonej pracy.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o zdrowym stylu życia, pytaj o „Modę na Zdrowie” we współpracujących z nami aptekach: http://modanazdrowie.pl/apteki-partnerskie/

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz