Duszony halibut

Celebruj Święta – także w kuchni! Poznaj wyjątkowy przepis na rybę

Boże Narodzenie to magiczny czas. Polacy w większości spędzają te dni przy stole. Celebruj Święta również w sferze kulinarnej. Prezentujemy przepis na rybę – duszony halibut będzie gwiazdą Waszych posiłków. Oto porada:

Duszony halibut – jak go przygotować na świąteczny stół?

 

Składniki:

  • 4 filety z halibuta po 200 g
  • 2 pomarańcze
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Wykonanie: filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą i pieprzem. Pomarańcze umyć i sparzyć. Z jednej zetrzeć skórkę. Jedną łyżką masła posmarować naczynie żaroodporne i ułożyć w nim ryby. Resztę masła rozpuścić i dodać do niego sok z obu pomarańczy. Polać ryby tym sosem i posypać skórką pomarańczową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec około 30 minut. Podawać z ryżem na sypko i zieloną sałatą z sosem winegret.

 

Smacznego!

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz