Dlaczego nie należy spożywać zimnych produktów

Krosty, ropnie, przebarwienia – czego to objaw?

Na Twojej skórze pojawiły się krosty, ropnie i niezbyt estetyczne przebarwienia? Odwiedź dermatologa i… zmień dietę! Prawdopodobnie jesz… za zimno. Oto porada:

 

Dlaczego nie należy spożywać zimnych produktów?

 

  • Tak bardzo popularne zimne, słodzone napoje gazowane nazywane są cichym zabójcą. Żołądek należy utrzymywać w ciągłym cieple, a produkty z lodówki niestety wyziębiają go. Popijając posiłek zimnym napojem, powodujemy „paraliż” żołądka. Skutki? Wyziębiony żołądek może prawidłowo nie trawić.
  • Z niestrawionych części zalegającego w jelitach pokarmu tworzy się substancja, którą nazywa się śluzem – produkt ten odkłada się w organizmie, powodując nadwagę, zapycha naczynia krwionośne, tworzy złogi, kamienie w wątrobie i na nerkach, jest przyczyną torbieli, nowotworów, a także problemów dermatologicznych – organizm, nie będąc w stanie wydalać toksyn przez zbyt obciążone nerki, usiłuje pozbyć się trucizn właśnie przez skórę.

 

Aby nie dopuścić do wyżej wymienionych problemów ze zdrowiem, należy przejść na dietę lżejszą i utrzymywać żołądek w cieple: nie pić zimnych napojów, unikać lodów, zaś każdy posiłek kończyć gorącą herbatą lub kompotem.

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz