pomidory faszerowane

Radzimy, jak przygotować pomidory faszerowane!

Lubisz kuchnię śródziemnomorską? Chcesz wprowadzić południowe akcenty do swojej diety, na przykład pomidory faszerowane? Oto pyszny przepis, oto porada:

pomidory faszerowane

 

Jak przygotować pomidory faszerowane?

  • Składniki: 4 duże dojrzałe pomidory, 1/2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak, 4 suszone pomidory z oliwy, 4 zielone szparagi, 1–2 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki do przyprawienia: sól himalajska, oregano, tymianek, bazylia, pieprz.
  • Ziołowy dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin, 4 łyżki posiekanej bazylii, 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki soku z cytryny, szczypta pieprzu, szczypta soli – wszystkie składniki zmiksować.
  • Przygotowanie: pomidory wydrążyć, miąższ pokroić, wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami, kaszą, drobno posiekaną natką pietruszki, szczyptą suszonej bazylii i tymianku, solą, pieprzem, wyciśniętymi ząbkami czosnku i pokrojonymi szparagami. Do środka pomidorów oprószonych obficie oregano nałożyć warzywny farsz i ułożyć je w formie do zapiekania. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Podawać polane ziołowym dressingiem.

I gotowe! Życzymy smacznego!

Udostępnij

Autor Porady

Moda na Zdrowie
Moda na Zdrowie

"Moda na Zdrowie" to miesięcznik, który propaguje zdrowy styl życia. Jego redaktorzy od 2003 roku piszą o zdrowiu, dietetyce, urodzie, ekologii, kuchni oraz sporcie. Znajdziecie go co miesiąc w najlepszych aptekach.

Inne porady

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Zostaw komentarz